HUN | ENG

tréningek - országúti száguldás

Építsünk autót hozzá!

Aktív outdoor tréningjeinket azoknak ajánljuk, akik már túl vannak az olyan alapozó tréningeken általánosságokban megszerezhető kompetencia fejlesztéseken, mint az időgazdálkodás,kommunikáció,változás menedzsment,stb. Ezeket a meglévő képességeiket szeretnék összességükben izgalmas kihívások közepette fejleszteni. Azoknak ajánljuk, akik emlékezetes élényre, izgalmas kalandora vágynak.

Az autóépítés egy olyan élményt nyújtó verseny, ahol a résztvevők csaknem teljes egészében fából egy-egy utazásra, sőt versenyzésre alkalmas autót építenek. A program így két részből áll:

Autók összeszerelése

Az autókat a résztvevők alapanyagokból szerelik össze, egy makett alapján. A csapatok szereléskor egyéni elképzeléseik alapján eltérhetnek a javasolt konstrukciótól, de két lényeges szempontnak meg kell felelni: az autó legyen jól kormányozható, és a fékek is jól működjenek. A részegységek összeszereléséhez kéziszerszámokra van szükség. Lényeges a kerékfelfüggesztés, mivel ez a verseny közben ez a legnagyobb igénybevételnek kitett alkatrész. Az országúti verseny igazi megmérettetés konstruktőrök - konstrukciók között!

A verseny

Gyorsulás, rövid szakaszon, majd az autók nekilendülnek, és száguldásba kezdenek a kanyargós lejtőn lefelé. Időmérés, több futam, az autók kopnak, füstölnek a tengelyek… Ami nélkül az autó nem indulhat el a versenyen, az a működés-biztos fék és kormány.

Az autókat a résztvevő csapatok saját maguk tervezik és építik meg. Igazi kihívást jelent a kormányozhatóság, a fékezhetőség, a kerék-felfüggesztés, a forma megtervezése, és megépítése, és mindez 4 óra alatt. Az országúti verseny igazi megmérettetés konstruktőrök - konstrukciók között!

Újdonság: "Szappantartó futam" - fa gokart építés és verseny.

Az Audi Színpadán: Szappantartó futam.

A mostani szappantartó futamot hosszas előkészítés előzte meg. Az igény: 180 fő, 18 autó megépítése, és a verseny. A helyszín is különleges, hiszen a kis autónkkal a Drivincamp Hungary-ra gördültünk be. A rendezvény időkeretei rendkívül feszítettek voltak. Háromszor 2 órában 6-6 tíz fős csapat érkezett az építés helyszínére. Építettek, szereltek, dekoráltak, overállt festettek.


Audi Vezetői napról bővebben: "Az Audi színpadán" blog

E-On AG: Szappantartó futam.

Az E.ON csapatának eredetileg ajánlott programot a megbízó igényei alapján jelentősen át kellett alakítani. A legnehezebb feladat az időkeretek leszorítása volt, mivel a 100 fős programra mindössze 2,5 órát szántak. Ez elsőre irreális elvárásnak tűnt, de átgondoltuk, és nekiláttunk.

Az E-On Ag programjáról bővebben: E.ON AG - a futamról bővebben blog: