HUN | ENG

tréningek - navigare necesse est - papírhajó építés és verseny

hajózni márpedig szükséges" - Építsünk hozzá hajót!

A “papírhajó” regatta egy olyan élményt nyújtó verseny, ahol a csapatok csaknem teljes egészében hullámlemez kartonból egy utazásra alkalmas hajót készítenek. A hajóépítés számtalan megoldási lehetőséget kínál, mind méret, mind forma tekintetében. Minden a csapatszellemen, vállalkozás kedven múlik. A dekoráció, a névadás az építésen túl további megoldandó feladatokat jelentenek. A feladatok megosztása, a kooperáció a működőképes hajó megépítése szempontjából nélkülözhetetlen.

A tervek alapján megindulhat a szabászat, ahol a kartonokból hajótest elemek formálódnak. Az összeillesztés, ragasztás közben újabb ötletek születhetnek. A hajók lehetnek hosszabbak, rövidebbek, magasabbak, laposabbak, egy szóval sokfélék. Az idő fogytán, itt az ideje a hajók versenyre való felkészítésére. Helyükre kerülnek a díszek, az utolsó simítások után indulhat a verseny. És elérkezett a várva várt futam, akár több menetben. Igazi versengés, konstruktőrök és hajósok között. Lássuk, teszteljük, melyik hajó mit is bír!

A munkának fájnia kell?

- talán ez lehet a legjobb mottója a nemrég az M1 Kosár c. műsorában adásba került riportfilmnek, ami itt is látható (kb. 10 perc)

A film tartalmából:

A vezetőknek fontos a beosztottak hangulata. A kutatásokra támaszkodó szakértői vizsgálatok alapján a munkavállalók jelentős hányada motiválatlan. Állítja a riportműsor szerkesztője Való Gábor.

Ábri Judit – executive coach szerint a csapatépítés során erősödnek azok a bizalmi kapcsolatok, ami az együttműködést sokkal gördülékenyebbé teszik. Fontos, hogy magánemberként is egy kis bepillantást adjanak a vezetők, munkavállalók magukból, megismerjék egymást, ami közelebb hozza őket egymáshoz. A csapatépítő tréningek segítenek életben tartani a munkahelyi motivációt. Kutatások igazolják, hogy a munkavállalók 80-a az első hat hónap után elveszíti a kezdeti lelkesedését, lendületét.

Dr. Kohuth Victor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója szerint a jó cégnek is az jelent biztonságot, ha egy jó csapat áll mögötte. „Minden olyan szabad program, ahol egy kicsit elengedhetjük magunkat, ezt a célt szolgálja.”

„Az, ahogy összedolgoztunk az brutálisan jó volt, az annyira összehozta újra ezt a kis brigádot, hogy az hihetetlen.” Smíri Tibor - Bácsvíz Zrt.

A „Papírhajó építés és verseny” mára igazi élményprogrammá vált. Nyáron nyíltvízi körülmények között, télen zárt úszómedencés környezetben nyújt felejthetetlen élmény, és ezzel új lendületet a programon résztvevő kollégáknak. A program sikere talán abban rejlik, hogy a feladat meghökkentő, valós kilépést jelet a mindennapi megszokott világból, kreatív energiákat mozgat meg, valós, használati értékkel bíró produktumot eredményez, pozitív versenyhelyzetet teremt, értékkel bíró mérhető eredménnyel zárul. A program másrészt igazodik a megbízók azon elvárásához, hogy a program legyen rövid (2-4 óra), de ezen időkeretben mozgassunk meg 80-180 főt. És ezt mi el is értük, amit egyre bővülő referenciáink is bizonyítanak.