HUN | ENG

tréningek - szappantartó futam

"Szappantartó futam" - fa gokart építés és verseny.

Az Audi Színpadán: Szappantartó futam.

A mostani szappantartó futamot - soapbox race - hosszas előkészítés előzte meg. Az igény: 180 fő, 18 autó megépítése, és a verseny. A helyszín is különleges, hiszen a kis autónkkal a Drivincamp Hungary-ra gördültünk be. A csapatépítő rendezvény időkeretei rendkívül feszítettek voltak. Háromszor 2 órában 6-6 tíz fős csapat érkezett az építés helyszínére. Építettek, szereltek, dekoráltak, overállt festettek.


Szappantartó futam - outdoor csapatépítés, élmény és kalandprogram

A szappantartó futam -soapbox race- egy olyan élményt nyújtó program, ahol a résztvevő csapatok egyszerű elemekből egy kétszemélyes autót szerelnek össze, méghozzá olyat, ami versenyzésre alkalmas. Ahhoz, hogy az autó el is induljon, szükség van még maghajtó erőre. A csapatépítő program két részből áll. Az első az autók összeszerelése, egyedi arculatának kialakítása, majd a verseny.

Autók összeszerelése, dekoráció

Az autókat a résztvevő csapatok előre gyártott elemekből szerelik össze. Az összeszereléshez egy szerelési útmutató nyújt segítséget. A csapatok az egyéni, elképzeléseik alapján a dekoráció – vagy, ahogy egyik résztvevőnk nevezete az ’optikai tuning’ – elkészítésével, adják meg az autók végleges formáját, stílusát. A részegységek összeszereléséhez kéziszerszámokat biztosítunk.

A csapatok az összeszereléssel párhuzamosan rögtön nekiláthatnak az autók egyedi arculatának kialakításához. Ehhez hullámkartonpapírt, kartonlemezeket és színes krepp papírokat biztosítunk. A dekorációt az autó fa vázára lehet felcsavarozni. Az autó szerkezetének és dekorációjának elkészítése összehangolt csapatmunkát igényel.

A vereseny - soapbox race!

Az első verseny a szinte kihagyhatatlan „drag race”! Ez alkalmas arra, hogy a versenyzők, csapatok bemelegítsenek. Majd jöhet a Forma 1-es futam. Az autók a parkolóban kb. 120 m hosszú körpályán róják a köröket. A körpálya külső vonalvezetésében, nagyjából egyenlő távolságra helyezkednek el egymástól a behajtó kapuk (pis-stop), ahonnan kezdetét veszi a száguldó futam.

Audi Vezetői napról bővebben: "Az Audi színpadán" blog

E-On AG: Szappantartó futam.

Az E.ON csapatának eredetileg ajánlott programot a megbízó igényei alapján jelentősen át kellett alakítani. A legnehezebb feladat az időkeretek leszorítása volt, mivel a 100 fős csapatépítő programra mindössze 2,5 órát szántak. Ez elsőre irreális elvárásnak tűnt, de átgondoltuk, és nekiláttunk.

Az E-On Ag outdoor csapatépítő programjáról bővebben: E.ON AG - a futamról bővebben blog: